4 דברים שלא ידעתם על השקעות אלטרנטיביות

4 דברים שלא ידעתם על השקעות אלטרנטיביות

במשך שנים רבות, היינו רגילים לשמוע על השקעות דרך מניות, מטבע חוץ, אגרות חוב ועוד שורה ארוכה של מוצרים פיננסים שונים. אלו היו השקעות רגילות אשר התבצעו דרך בנקים, בתי השקעות וגורמים אחרים. מי שעסק בכך באופן מעשי, כלומר מי שהשקיע היו אנשים פרטיים או חברות שונות.

עם הזמן, בפרט מאז שהאינטרנט החל להיכנס לחיינו מחד והשקעות הפכו להיות דבר הרבה יותר רחב וציבורי מאידך, התחלנו לגלות את הנושא של השקעות אלטרנטיביות. מדובר על השקעות במסלולים שונים וייחודים, אשר המטרה שלהן היא להביא לידי כך שנוכל להשקיע גם במוצרים פיננסים ייחודים, יוצאי דופן ולא בהשקעות "רגילות". זה פתח בפנינו עולם שלם של השקעות.

מה זו השקעה אלטרנטיבית ומה אנחנו צריכים לדעת עליה?

השקעה אלטרנטיבית היא השקעה במסלול ייחודי, חלופי, לא במסלול השקעה רגיל. הדוגמא הטובה ביותר היא השקעה דרך נדל"ן. למשל, היום אנחנו יכולים למצוא הרבה מאוד חברות אשר מציעות למשקיעים דרכן אפשרות לקנות אג"ח להשקעות בנדל"ן בחו"ל, אז הרווח יכול להיות משמעותי, וכך אותן חברות מגייסות כספים שמאפשרים להן לתפקד באופן רגיל.

ישנם 4 דברים שאנחנו צריכים לדעת על השקעה אלטרנטיבית:

ראשית, אפשר למצוא מגוון רחב של מסלולים בתחום זה. הן מסלולים המיועדים לאנשים שמחפשים רמת סיכון גבוהה, כלומר השקעה שיכולה לייצר תשואה משמעותית אך גם יכולה להביא לאפשרות הפוכה לגמרי. והן מסלולים עם רמת סיכון נמוכה, ריבית נמוכה, בלי סיכוי להרוויח הרבה או להפסיד.

שנית, השקעה אלטרנטיבית איננה חייבת להיות מוגבלת בזמן והיא גם לא חייבת להיות בדומה להשקעה רגילה ארוכת טווח. אפשר למצוא השקעות קצרות טווח, השקעות המאפשרות למשקיעים להחליט עד מתי להשקיע ומתי למשוך את הכסף.

שלישית, השקעה אלטרנטיבית פועלת במגוון רחב של מקומות, מגוון רחב של תחומים ונכסים. אפשר לבחור איפה להשקיע וכיצד, אפשר להשקיע לבד ואפשר להשקיע כחלק מקבוצה. הכל תלוי בשאלה כיצד בוחר המשקיע לעשות זאת.

ארבע, אנחנו יכולים למצוא מגוון דוגמאות של השקעות אלטרנטיביות אשר יכולות להתאים למגוון של משקיעים מסוגים שונים. כל אחד יכול לבחור מה מתאים לו. זאת בהתאמה ליכולות הכלכליות העומדות לרשותו ועד כמה זה יכול לשרת את הצרכים שלו לטווח ארוך.

איך בוחרים השקעה אלטרנטיבית בצורה נכונה?

בשביל לייצר השקעה אלטרנטיבית נכונה, חשוב לבדוק תחילה את המסלול שלה, התנאים הנדרשים לצורך השקעה, וכמובן צריך לבדוק כמה כסף יש להשקיע, מה הסיכון שיש לצידה, ומה הסיכוי להרוויח מהשקעה שכזו. אין טעם להשקיע במוצר שלא מייצר תשואה משמעותית, ומנגד, זה לא יהיה חכם לסכן את כל הכסף שלנו בהשקעה שאיננו יכולים להרוויח ממנה, בוודאי אם מדובר על השקעה שאין לנו מושג מה עומד מאחוריה.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן